MBA Opleiding - Alles over masteropleidingen!

MBA Opleidingen

Alles over masteropleidingen!

MBA-opleidingen in Nederland

In Nederland is een steeds breder aanbod van postdoctorale opleidingen en beroepsopleidingen waarbij je een MBA-titel behaalt.
Wat zijn de beste MBA-studies in Nederland?

De website MBA opleiding laat een actueel aanbod van MBA opleidingen in Nederland zien. Daarbij wordt gekeken naar de ranking in de Financial Times Global MBA Ranking 2013. Ook wordt gekeken naar de Intermediair MBA Monitor, die het SCO-Kohnstamm Instituut opstelt in opdracht van het weekblad Intermediair. De laatste keer dat dit gebeurde was echter 2010, dis die gegevens lopen iets achter. Vind hieronder een ranglijst van de twintig beste MBA-opleidingen in Nederland.

Naast de bekende scholen zoals de Rotterdam School of Management, Nyenrode en Nimbas, zijn er steeds meer anderen. Een nieuwkomer is Euro MBA, de MBA-opleiding van de Open Universiteit Nederland. En sinds kort hebben wij ook thuisstudie-aanbieders opgenomen, omdat zij de laatste jaren geaccrediteerde MBA-opleidingen aanbieden. Er is dus nog een flinke bewegelijkheid in de status van de verschillende opleidingen.

MBA-studies in Nederland per 2013

De business schools die in Nederland een MBA-opleiding aanbieden, zijn de volgende. Bij de kolom Ranking staat de beoordeling van de Financial Times Global MBA Ranking 2013 weergegeven. Bij de kolom Cijfer staat de score van de Intermediair MBA Monitor 2010 weergegeven. Op basis hiervan zijn de MBA opleidingen enigszins gesorteerd. Wilt u meer weten over een opleiding? Klik dan op de betreffende aanbieder.

OpleidingsinstellingStudie Ranking Cijfer
Rotterdam School of Management MBA RSM 33 3
TiasNimbas MBA TiasNimbas 64 2
Nyenrode Business Universiteit MBA Nyenrode n.b. 1
Business School Nederland MBA BSN n.b. 9
IBO Business School MBA IBO n.b. 7
Webster University MBA Webster University n.b. 8
TSM Business School MBA Bouw / MBA Zorg n.b. 4
NCOI Business School MBA NCOI n.b. n.b.
Bestuursacademie Nederland MBA BAN n.b. n.b.
Maastricht School of Management MBA MsM n.b. n.b.
Open Universiteit MBA OU n.b. n.b.
Haagse Hogeschool MBA The Hague University n.b. n.b.
Avans+ MBA Avansplus n.b. n.b.
NTI MBA NTI n.b. n.b.

Meer weten? Kijk bij het overzicht van MBA opleidingen bij Springest.

Zoek verder op deze website naar mba opleidingen en lees alles over hoe je een mba titel kan verwerven. De titel mba is niet zomaar een titeltje, maar een sleutel tot een verbetering van je carriere. Lees hier alles over het volgen van een mba studie, de beste mba en de top mba opleidingen!

Home - Disclaimer - Sitemap - Goede sites